Hur proteinberikar man sin veganska smoothie?

 

Hur berikar man sin veganska smoothie med protein?

Jag brukar ofta använda naturell lätt kvarg i mina smoothies när jag vill ha ett högre proteininnehåll i dem. Kvarg är en naturligt proteinrik typ av ost som har blivit superpopulär de senaste åren. Jag tycker att kvarg smakar bättre än de proteinpulver som jag smakat och njuter stort av en kvargdrink med mixade jordgubbar både till frukost och efter ett träningspass. Dessutom är innehållet i en burk naturell kvarg mer straight forward än pulverburkarna, som ofta innehåller en hel del annat än bara protein, såsom smaktillsatser som smakar syntetiskt, sötningsmedel, och diverse andra saker som kanske inte alltid känns vara så förenade med hälsa som tillverkarna vill ge sken av.

Kvarg kommer ju dock från djurriket och om man av olika anledningar vill minska på eller undvika animalier – av etiska, miljömässiga eller hälsomässiga skäl –  så passar inte kvarg. För den som vill göra en proteinrik vegansk smoothie eller bara testa en ny smak så kan jag tipsa om Renée Voltaires hampaproteinpulver som finns att köpa på vanliga mataffärer. Det finns i ett par olika varianter och innehåller just inget annat än hampaprotein och i vissa sorter några få procent av t ex acai, vetegräs eller spirulinapulver. Dessutom är det ekologiskt. Ett par matskedar ger smoothies en grön färg, en lite annorlunda smak och 9 g extra vegetabiliskt protein. En burk kostar omkring 199 kr vilket känns som en rejäl slant men jag tröstar mig med att det är ekologiskt. Jag gillar att variera kosten och testa nytt så då och då använder jag mig av det här pulvret.

Har ni några andra tips på vegansk proteinberikning så kommentera gärna!

Blåbärssmoothie med hampaprotein

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: