Overnight oats med färska bär

Igår satte jag i hörlurarna, gav mig ut för en promenad runt höglandssjön, pigg i benen och taggad. När jag närmar mig sjön så slår en blixt ned rakt framför mig. Trots att jag brukar låta bra morsk när jag säger att jag längtar efter lite åska så kändes den lite för närvarande igår, så jag vände stegen åt andra hållet vilket slutade i att jag kom in på kvällen med en rejäl dos bär till kvällsfika och frukost. Hallon, blåbär och röda vinbär fungerar otroligt bra tillsammans i den här övernattsgröten som jag slängde ihop igår kväll. Jag började förbereda en burk som jag skulle ha till frukost, men när jag smakade på den så var den så god att jag ändra mina äggmacka-planer och gjorde en precis likadan till kvällsfika.

Det här är riktigt bra mat för kroppen (förutom att det är vansinnigt gott alltså). Havregryn är ett väldigt näringsrikt och balanserat livsmedel med både bra kolhydrater (100 % fullkorn), protein och fett. När du blötlägger spannmål som havregryn så blir också näringsämnena mer tillgängliga för kroppen.

Overnight oats med färska bär

1 port. Jag brukar göra mina overnight oats i gamla glasburkar från t ex jordnötssmör, då kan man enkelt ta med dem om man får bråttom – och så ser det såklart lite stylish ut. Gröten kan göras flera dagar i förväg och sparas i kylen.

1,5 dl havregryn
1/2 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
2 dl sojamjölk (går bra med havre eller komjölk också såklart)
1/2 mosad mogen banan
En rejäl näve färska bär, här blandade jag blåbär, hallon och lite röda vinbär

  • Blanda havregryn och vanilj i en burk. Häll på sojamjölk och mosa sedan ned bananen.
  • Tillsätt lite bär och tryck ned dem i gröten med en gaffel. Tryck sönder några blåbär mot burkens insida för en vacker effekt. Toppa med resten av bären.

overnight oats

IMG_7436

2 svar till ”Overnight oats med färska bär”

  1. Alltså det såg drömligt ut! Tror jag kommer köra på det till frukost imorgon 😀

    1. Det tycker jag definitivt du ska göra, det är supergott och så smidigt att bara ta fram frukosten ur kylen, klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: