recension smakbox dietistannicas favoriter äppletisrr malö chokladfabrik rub rökt olivolja chiliflakes

Nya Smakboxar och kampanjkod

IMG_5214

För ett tag sedan bloggade jag ju om att jag fått testa första exemplaret av prenumerationstjänsten Smakbox, som är en sån där matbox som dimper ned hos en varannan månad, fylld med nya produkter att testa, rata eller älska. Första boxen föll mig inte riktigt 100 % i smaken men efter att nu ha fått testa box nr två och även sett en glimt av innehållet i box nr 3 så börjar jag digga Smakbox mer och mer och tänkte därför uppdatera er lite.

Det här inläget skulle ha kommit långt tidigare om det inte varit för att jag jobbat som en tok både på arbetet och hemma med att fixa huset. Det har varit en hektiskt men rolig sommar, som nu går mot sitt slut. Tack vare en rejäl dunderförkylning  (hej hej inskolning på förskolan och medföljande förkylningar som brev på posten…) sitter jag nu dock nedbäddad under en filt framför en brinnande brasa i öppna spisen, med en kopp kaffe och datorn i knäet, redo att ta igen förlorad bloggtid. Jag tar det onda med det goda och njuter av att vara tvungen att ta det lugnt.

Temat på innehållet i Smakbox skiljer sig från box till box vilket gör det mer spännande och lättare att hitta nya produkter man gillar. Jag kan även ana att företagarna bakom Smakbox tar till sig feedback och lär sig utveckla sina boxar mer och mer – spännande!

Det finns ju en hel del boxar att prenumerera på och det jag tycker Smakbox gör bra är att de är prisvärda (189 kr kostar en box men värdet av produkterna ligger kring 350-450 kr) samt att de fokuserar på matupplevelser, utan att det svänger av för mycket emot vare sig ”hälsoprodukter” eller dess motsatser. En rolig Smakupplevelse som verkar fortsätta att överaska.

Vill du testa Smakbox så får du som läser bloggen 15 % rabatt på din första Smakbox om du använder min kampanjkod MATSMART. Klicka här för att komma till deras hemsida.

IMG_5223

Här är några av mina ”favoriter” från förra boxen:

  • en grillkotte (det är alltså inte BARA mat i boxen utan även någon annan ”relaterad” produkt
  • en rökt olivolja som jag använde i en marinad vilket gav en lite djupare smak. Lite osäker på hur jag ska använda den men helt klart en spännande produkt
  • Äppletiser, en kolsyrad äppeljuice som jag fattade tycke för. Ett trevligt, lite lyxigt alkoholfritt bubbelalternativ till fest.
  • En rub, alltså typ en ”torr marinad” som var väldigt god på en bit ekologiskt kött som vi lyxade till det med en ledig dag i sommar.
  • Chiliflakes var ingen nyhet för mig utan något som redan finns i mitt kryddskåp. Ett bra alternativ till färsk chili. Ger bra hetta och finns alltid hemma.
  • Vackra servetter har man alltid användning för.
  • Mina två absoluta favoriter är chokladen. Den första rosa förpackningen en sockerfri mörk choklad med hallon från Nellie Dellies som jag älskade. Den andra större svartvita förpackningen tar dock hem priset från själ och hjärta – en fairtrademärkt, otroligt lyxig och smakfull mörk choklad från Malmö chokladfabrik. Får jag åka dit, liksom?

Mjölet från Ramlösa kvarn blev finfint i småkakorna som jag bakade till Viggos födelsedag och förtjänar också att få vara med på bild – snygg förpackning!

IMG_5233Jag kan ju förtydliga att detta inte är ett sponsrat inlägg. Jag har däremot fått möjlighet att testa de två första Smakboxarna gratis.

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.