Matlistan November

kvarg nyttigt mellanmål hallon mandel

Vad åt du till frukost idag?

Kvarg blandat med tinade naturella lingon – smaksatt med kardemumma och lite agavesirap och toppat med valnötter. En sportknäckis med sveciaost och paprika, samt en balja te.

Det ser jag fram emot på julbordet

Jajamän, nu är det ju bara en månad tills december är här så det börjar väl officiellt bli okej att snacka jul? Tunnbröd med julskinka och senap längtar jag efter varje år. Kanske till och med tillsammans med en kall öl, eller en kopp kaffe.  Den skall helst avnjutas i Rossön i skenet av tända ljus, och tunnbrödet måste absolut vara bakat enligt svärmors recept. Får hoppas att ugnen blir uppvärmd i Rossön även i år.

tunnbröd

Min senaste fail i köket

När jag glömde grytan med de ekologiska nötgrytbitarna på spisen medan de skivade champinjonerna stod bredvid och smälte ned till oigenkännlighet. Själv var jag nere i källaren och rensade ur alla miljoners flyttkartonger. Istället för en långkokt köttgryta av ekologiska ingredienser blev det hämtmat av allra värsta sort. Fail, ja.

Vad åt du sist du var på restaurang?

Sallad med grillad lax och aioli.

Favoritgodis just nu?

För mig är godis=choklad, och jag har en ny kärlek. Fairtrade-märkta chokladen Tony’s Chocolonely som inte bara är rättvist producerat och därmed arbetar emot det utbredda barnarbete som finns i chokladindustrin, utan även har en lockande förpackning, utseende, konsistens och spännande smaker. Jag förutspår att den här chokladen blir nästa söta supertrend bland influencers efter megahiten Ben & Jerrys. Just saying. Vi får se om jag har rätt. Själv tackar jag systeryster Elin för att hon skickade mig en caramellig en på posten.

Favoritfrukt just nu

Svenska päron. Jag gillar tyvärr inte äpplen, med undantag för under min graviditet då jag tillfälligt tyckte att äpplen var en ren nödvändighet. Men päron, det är grejer. De ska vara hårda, inte för söta. Underbara att äta som mellanmål eller skivas upp och läggas på macka tillsammans med valfri typ av ost. Om någon månad är det apelsinfrossa som väntar i vanlig ordning.

nashipäron

Det tänker jag göra av pumpan

Om jag får tag på en pumpa i lagom storlek så åker fruktköttet ned i en morotskaka som ska serveras på fästmannens 30-årsdag. Sedan borrar jag hål i pumpan med borrmaskin och så får den dekorera vår kära lilla bro.

Frukost på bron overnight oats breakfast jar frukost att ta med hälsosam

Vilket var det senaste bakverket du gjorde?

Det blir väl dessa små goda bröd.

Jag vill aldrig mer äta

…juice med chiafrön. Fy bubblan! Fick ett smakprov på en juice med smak av basilika och rosenvatten, biostad med chiafrön. Det var, som en gammal bekant så väl uttryckte det, vedervärdigt.

Mat jag försökt gilla men misslyckats att gilla

Musslor. Med undantag för pilgrimsmussla som jag nyligen testade för första gången och faktiskt tyckte var helt okej, så är musslor någonting jag gärna skulle älska men jag har inte riktigt kommit överens med hur musslor är utformade, eller hur de smakar. Fast jag ger inte upp än.

Bäst i skafferiet just nu

Jag har äntligen fyllt på mitt lager med nötter, så nu är frukost och mellis räddade.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: