Krämig smoothie med avokado och jordnötssmör

krämig smoothie med avokado och jordnötssmör

Efter att ha varit rejält förkyld i två veckor, samt haft någon sorts inflammation i BÅDA armarna, så har jag äntligen tagit mig ut för lite motion. Igår kväll gick jag en promenad i den kalla, friska luften och njöt av månskenet från supermånen, men framförallt av att fylla lungorna med frisk luft och låta kroppen göra det den är gjord för. Jag till och med joggade lite lätt. Helt otroligt vad skönt det var, det kändes som att jag skulle kunna gå i timmar. När jag sitter still framför en dator hela dagen utan att träna eller röra på mig så får jag rejält ont i kroppen. Med yoga och promenader så går det helt över. Är det inte fantastiskt vilken positiv skillnad rörelse kan göra?

Efter promenaden tränade jag lite yoga och sedan har jag sovit som en klubbad säl i natt. Idag börjar jag morgonen en riktig energiboost: en smoothie med massor av goda fetter från både avokado och jordnötssmör. En sån här smoothie kan vara en bra grej om man inte orkar äta en massa olika saker på morgonen. Havregryn och bra fettkällor gör den energirik och mättande. Och god! Använd gärna fryst skivad banan så att smoothie blir kall. Det går dock att använda färsk banan också.

Nu ska jag fortsätta skriva på metoddelen på min uppsats. Ha en fin dag!

Krämig smoothies med avokado och jordnötssmör

1 banan (gärna fryst skivad)
1 msk jordnötssmör
1/2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker eller motsvarande mängd vaniljpulver
1/2 avokado

1 msk kakao

+ev. hallon att garnera med

  • Mixa (fryst) banan, jordnötssmör, havregryn, vanilj och avokado. Dela upp smoothien i två delar och blanda i kakao i en del. Häll sedan de båda delarna växelvis i ett glas för en vacker effekt, och toppa gärna med hallon.
  • Det går även att skippa kakaon helt och dricka smoothien som den är.

img_1028

Ett svar till ”Krämig smoothie med avokado och jordnötssmör”

  1. Så gott! Jag är väldigt förtjust i jordnötssmör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: