Yogatorsdag

skarmavbild-2016-11-24-kl-20-45-33Torsdagar blir alltid såna superdagar sedan jag började gå på morgonyoga på gymmet. Att börja dagen med den kombination av styrketräning, balans och inre fokus som yogan innebär brukar leda till att jag känner mig stark, pigg och får mycket lättare att se positiva och vackra saker omkring mig. Idag blev det verkligen en sådan dag. Jag kände mig stark och fokuserad under passet och gav lite extra i alla positioner och när jag gick ut från gymmet så möttes jag av en ljusnande himmel med den mest graciösa månskära mot en himmel med skiftande klara, kalla färger och vår stads landmärken som avtecknades emot himlens bakgrund. Slående vackert. Jag kände en våg av positiv energi darra inom mig när jag drog in den kalla luften och tittade upp mot himlen.

Efter någon timmes givande arbete framför datorn med uppsatsen åkte jag till Konsum för att hoppa in på ett extrapass i charken, och eftersom jag trivs så otroligt bra med att jobba där så blev det en riktig kanondag.

När jag sedan kommer hem och Micke har lagat en vegetarisk lasagne med röda linser, keso och zucchini som han serverat med färsk bladspenat så kan jag väl inte annat än säga att det här blev en fulländad dag. Micke var en riktig korv- och-makaroner-kille när vi träffades så jag blir så överväldigande stolt över honom när han gör sånt här. Jag understryker att jag inte hade någon som helst inblandning i valet av maträtt.

Mickes lasagne
Även i somras överraskade Micke med tok-god vegetarisk lasagne när jag kom hem från jobbet. Tror det är dags för mig att göra en strategisk reträtt från köket om resultatet blir såhär bra.

Som kronan på verket kan jag se norrskenet dansa över hela horisonten utanför fönstret ikväll, och jag sitter under en filt med en värmande brasa.

eldstad

Jag tror det är viktigt att då och då reflektera över hur vi påverkas av olika saker i vårt liv. Vad får oss att må bra, eller mindre bra? Från min egen reflektion över den här dagen tar jag bland annat med mig att det verkligen är värt att slita sig upp ur sängen i den tidiga, kolsvarta morgontimmen för att ta mig till yogan. Som instruktören så klokt påpekade på passet imorse så är det nu när det är som mörkast och tyngst som vi behöver ta hand om oss själva som mest. 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: