Blueberry nice cream

IMG_3079

Frusen banan kan användas som bas för att göra en hälsosam, fräsch glass som kallas för nicecream. Eftersom nicecream görs av frukt, bär och grönsaker är det inte bara en fräsch efterrätt för vardag och fest utan även ett bra mellanmål eller en del av en hälsosam frukost. Ett lite skojigare sätt att äta frukt, helt enkelt.

Efter att ha tappert kämpat emot det fick förkylningen till slut fast i mig och kastade ned mig i soffan här hemma. Jag avskyr verkligen att inte kunna gå på för full fart, särskilt när kalendern är fullbokad med både viktiga möten, deadlines och kursstart. Men när kroppen säger nej ska man lyssna.

Iskall glass fullproppad med vitaminer, mineraler och antioxidanter var precis vad jag behövde så jag slängde ihop denna nicecream med blåbärssmak. Superenkelt att göra så länge man har en vettig mixer. Nicecream kan varieras med olika frukter och bär. Hade jag haft avokado hemma hade den fått åka ned i mixern för att tillföra mer krämighet och lite fetare smak. Avokado innehåller dessutom hälsosamma fetter och massor av fibrer. Eftersom jag inte hade någon avokado använde jag istället en skvätt grädde. Det går bra att byta ut grädden mot ett växtbaserat alternativ, såsom kokosgrädde.

IMG_3065

Blueberry nicecream

(4 dl färdig glass)

2 bananer
2 dl frysta blåbär
1 msk grädde (kan bytas mot växtbaserat alternativ)
1/2 msk limejuice

  1. Skiva bananerna och frys dem i ca 30 minuter.
  2. Mixa fryst banan, frysta blåbär, grädde och limejuice till en slät massa.
  3. Servera genast.

IMG_3058

2 svar till ”Blueberry nice cream”

  1. […] en dietist – vad valde du att äta från frukostbuffén? En person hade testat receptet på blueberry nicecream som jag lade ut häromdagen och gett det till sitt barnbarn som hade sagt att det var det godaste […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: