Bulle utan kanel

Gravid v 30Foto: Micke Sundelin

Augusti är här. Juninätterna som aldrig blev av utan förblev ljusa som sommardagar har förbytts till kolsvarta, fuktiga mörkerridåer. Själv tassar jag runt varje natt och gläntar försiktigt på sovrummets rullgardin och kikar nedåt Höglandssjön, nedåt mot lamporna som hänger i eken, och noterar dimmiga morgnar och nästan totalt mörker mitt i natten. De som följer mig på instagram eller Facebook vet det sedan länge, men för dig som bara följer bloggen så är det här en av anledningarna till den totala tystnades som varit här på bloggen: i oktober väntar vi en lillebror till Viggo. Det är den lilla krabaten som håller mig vaken om nätterna, buffar runt inne i magen och tvingar upp mig ur sängen för nattliga stretchövningar för att hålla pirriga ben i schack. Sedan jag blev gravid har all min energi gått åt till att orka med graviditeten och familjelivet samt komma in i mitt nya jobb som doktorand. Bloggandet har fått stå tillbaka.

Efter fem veckors välbehövlig semester börjar jag idag jobba igen. Tanken är att göra en litteraturgenomgång på forskningsläget inom det område som min doktorsavhandling ska behandla, innan det är dags att gå på föräldraledighet. Graviditeten har varit tuff ända från början, och nu när jag är inne i vecka 31 i graviditeten börjar magen bli riktigt tung att bära på. Kroppen övar sig inför vad som komma skall, och vardagliga saker är blytunga att genomföra. Vi längtar efter den lilla som ska komma. Jag längtar efter oktober. Tills dess har vi några veckor av underbar höst att njuta av. Jag brukar försöka fylla frysen med blåbär, lingon och svartvinbär, och andra bär jag får tag på, så att det ska räcka hela året, men i år blir det nog svårt att få ihop så mycket. Lite nöjesplockning blev det häromdagen tillsammans med vår nyblivna 3-åring i alla fall. ”Jösses, vad det är tungt att plocka bär med lillebror i magen”, sa jag till Viggo när vi var i skogen. ”Mmm, mamma, jag förstår”  svarade han. Min kloka lilla busunge. Vilken storebror du kommer bli!

IMG_0797

Blåbärssmoothie på färska bär? Vilken lyx. Banan, blåbär, vaniljsocker, mjölk, kvarg och chiafrön mixas ihop direkt i glaset. Voilá.

 

2 svar till ”Bulle utan kanel”

  1. IngaLill Hedberg profilbild

    Grattis till graviditeten! En av våra döttrar fick sin andra baby i juni och storebror blir tre om någon vecka. Har undrat lite vart du tagit vägen….

    1. Tack så mycket Ingalill, och grattis till barnbarnet! Vad fint av dig att tänka på mig, jag har tänkt skriva så många gånger men inte riktigt haft orken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: