Fräst svartkål med fetaost och pumpafrön

IMG_0808Det växer ganska dåligt i vår trädgård i år. Den kalla våren och sommaren här i Övik har väl gjort sitt till, men det finns några få grödor som frodas: potatisens blast reser till höga och knölarna är vackra fast de ännu är väldigt små; sockerärtorna blommar vackert lillarosa och ger goda skidor att knapra på, och bäst av allt växer den ståtliga, mörkt gröna svartkålen. Plantorna är kraftiga och dekorativa och ger underbara, fasta kålblad fulla av näring och god smak. Jag fastnade för svartkål för något år sedan och odlar dem för första gången i år. De är köldtåliga och kommer att klara hösten fint.

Igår skördade jag de första bladen tillsammans med några sockerärtor. Till lunch blev det en enkel med ack så god anrättning. Vill du också ha?

Värm upp stekpannan och börja med att rosta några pumpakärnor. Häll över dem på ett fat. Fräs strimlad svartkål i olivolja och smör, tillsätt vitlök, färdigkokta röda linser och/eller färdigkokta kikärtor och sockerärtor. Det ska bara fräsa någon minut. Salta och peppra lätt och häll sedan upp allt på tallriken. Toppa grönsakerna med de rostade pumpkärnorna och smulad fetaost. Servera förslagsvis med bröd och smör, eller som förrätt/tillbehör.

svartkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: