När det inte fanns någon mat hemma

img_2257

Den där dagen i veckan då det är dags att handla, när det mesta av de matvaror vi äter här hemma varje dag är slut, så finns det ändå fascinerande mycket mat kvar att laga av – om man är lite klurig det vill säga. Som idag, när det kändes som att det ”inte fanns någonting alls att äta”, fick jag en snilleblixt i köket som ledde till en riktigt god lasagne.

Förra veckan gjorde jag en stor sats grönsaksröra med bönor – något slags mellanting mellan en ratatouille och en påbörjad shakshuka. Den blev inte uppäten så jag slängde den i frysen. Idag tog jag fram den och varvade den med lasagneplattor, tunna stekta aubergineskivor, ett paket fetaost, några matskedar havregrädde för att blöta upp lite extra, och så riktigt med riven ost (hej då ostkant). Givetvis en vitkålssallad till det. Resultatet blev ljuvligt!

Extra gott tycker jag att maten smakar såna här gånger när jag vet att jag har räddat rester från att bli bortglömde. När ”det finns ingen mat hemma” förvandlas till ”det här var det godaste vi ätit på hela veckan”. Jag vill verkligen peppa er att försöka ta de där sista slattarna, resterna och små fryslådorna och ta vara på dem i nya rätter. Gratänger, lasagne, restpizza eller soppa är några sätt att ta vara på rester. Tipsa gärna om ni har fler idéer!

img_2258img_2255

img_2245

Min lilla kille har förresten hunnit bli såhär stor! I helgen stod han upp utan stöd för första gången. Det är så fantastiskt att få lära känna en helt ny person, som är helt olik sin bror på många sätt men också delar flera av storebrors goda egenskaper. Frej är tillgiven, glad, nyfiken, envis och ”kan själv” och ärligt talat en riktig Toker. Jag är så galet förälskad i denna lilla person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: