Bästa toppingen till blomkålssoppan

Det finns så mycket gott i grönsaksdisken den här tiden på året. En soppa vi lagat många gånger på senaste tiden är den här mixade varianten av Karfiolleves, en ganska enkel blomkålssoppa med morot, smaksatt med paprika och matad med lite crème fraîche. Jag tillsätter också lite vitvinsvinäger i min för att få mer syra.

Bladen som bäddar in blomkålen hamnar väl för det mesta i komposthinken, men vill du ha en riktigt god topping till din soppa så ska du spara dem. De gröna bladen blir till krispiga chips som adderar sälta, beska och en välkommen textur på den släta soppan. Ta bara bort de grova stammarna i mitten, sprid ut bladen på en plåt med bakplåtspapper. Massera in bladen med rapsolja och (fling)salt och vrid över en gnutta svartpeppar. Rosta dem till krispiga chips i ugnen och låt dem förhöja till soppa till stjärnstatus.

 

 

Publicerat av

Dietistannica

Leg.dietist och doktorand i Måltidskunskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.