Hem

Kulinariska rum i Sverige

Ett forskningsprojekt om gourmetrestauranger, mathantverk, lokal livsmedelsproduktion, och dess betydelse för regional utveckling och hållbar mat

Jag som skriver
Annica Långvall, doktorand i projektet Kulinariska rum i Sverige.
Fotograf: Viggo Långvall

Välkommen hit! Jag heter Annica Långvall och är doktorand i Kost- och Måltidsvetenskap vid Umeå Universitet, samt leg. dietist. Syftet med den här hemsidan är att presentera mitt avhandlingsprojekt som jag jobbar med tillsammans med mina handledare Carita Bengs, Ute Walter och Dieter Müller.

Alla fotografier tillhör mig som upphovsrättsinnehavare om ingen annan fotograf anges, och publiceras efter medgivande från de verksamheter jag besökt.

Projektet
Ibland produceras mat och djur hålls precis utanför knuten.
Foto: Annica Långvall

Forskningsprojektet Kulinariska rum i Norra Sverige syftar till att undersöka och belysa hur gourmetrestauranger använder sig av lokalproducerade livsmedel, och hur samarbetet ser ut med lokala livsmedelsproducenter och mathantverkare. Projektet handlar vidare om vilken betydelse dessa samarbeten har för producenten eller mathantverkaren. Dessa frågor belyses i relation till hållbar matproduktion och konsumtion samt regional utveckling och hållbarhet.

Hemsidans syfte
Morötter, andra sorteringen.
Foto: Annica Långvall

Syftet med den här hemsidan är att presentera vårt forskningsprojekt på ett tillgängligt och intressant sätt för allmänheten och för intresserade aktörer – och på svenska, eftersom forskningspublikationerna kommer skrivas på engelska. Här kan du följa projektet från arbete till resultat.


Närproducerade råvaror

”Jaaa.. hörredu, he va nog förste restaurangen jag ha vare på, där råvarorna har gått utanför! Och det var ju lite roligt för jag hade ju som inte tänkt tanken! Så det är lite kul.”

Citat från en intervju
Platsens betydelse

”Det är som ett meningsfullt arbete rent praktiskt också. Att jobba med kroppen, och följa årstiderna, lära känna jorden och platsens förutsättningar…”


Om oss

Den här sidan produceras av Annica Långvall, doktorand vid Umeå Universitet

Mer om oss

Kontakta oss

annica.langvall@umu.se

Phone: +46 (0)90-786 53 14
Mobil: 0722338267

Fler sätt att kontakta oss

Besök oss

Umeå Universitet/Umeå University
SE-901 87 Umeå, Sweden

Vägbeskrivning och kartor

Projektet finansieras med hjälp av Formas – ett forskningsråd för hållbar utveckling

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: