PR och samarbeten

annica långvall november 2014

Annica Långvall, dietist och influencer, Örnsköldsvik annicalangvall@gmail.com

PR och samarbeten

Är du intresserad av annonsering eller samarbeten med dietistannica.com, eller vill anlita mig som skribent, receptskapare eller föreläsare? Tveka inte att höra av dig på annicalangvall@gmail.com. Jag är öppen för spontana kontakter där vi kan bolla idéer med varandra.

Dietistannica.com drivs sedan december 2011 vid sidan av mina studier på masterprogrammet i nutrition, och är alltså inte min heltidssysselsättning. Jag använder mig av Frilans finans vid fakturering. Alla samarbeten ska följa svensk marknadsföringslag. Jag tar gärna emot pressprover på produkter som du tror kan intressera mig och mina följare, men jag garanterar inte att jag skriver om produkten om vi inte kommit överens om något annat.

Jag inleder gärna samarbeten med företag och organisationer som delar min värdegrund och där våra varumärken stärker varandra. Samarbeten kan innefatta publicering på dietistannica.com, bloggens facebooksida eller Instagram @dietistannica

 

Upphovsrätt

Alla texter och foton på bloggen och instagram är skapade av mig om inte annat anges. Det är inte tillåtet att använda mitt material utan mitt godkännande. Om du vill låna recept, bild eller annat, vänligen kontakta mig först för mitt godkännande. Vid all användning av mitt material ska det tydligt framgå att det kommer från mig.

Ditt varumärke + mitt varumärke = sant?

För att vårt samarbete ska gynna både ditt företag och mina följare är det viktigt att våra värdegrunder och våra koncept stämmer bra överens. Jag skriver bara om sånt som är relevant för mig och min blogg och som kan vara av värde för mina följare att känna till, och det kommer alltid vara tydligt för mina följare att det handlar om ett samarbete. Ett exempel på transparens är att betalda samarbeten märks ut som sponsrade inlägg/i samarbete med, så att det genast och tydligt framgår för läsaren. Recensioner/omnämnande av produktutskick formuleras ofta så som att ”jag har fått chansen att testa…” Som läsare kan du vara trygg med att allt jag skriver är formulerat av mig, och att jag står för det jag skriver. Min åsikt kommer aldrig kunna köpas.

Jag är  medlem i branschorganisationen Influencers of Sweden och stödjer uppropet #jagsmygerinte som verkar för en etisk och professionell bloggbransch där man ska kunna lita på vad man läser och känna sig trygg med att det är tydligt när det rör sig om samarbeten.

Vad kan jag göra för dig?

Jag samarbetar gärna med dig och ditt företag om våra koncept och värderingar passar ihop med varandra. Jag är leg. dietist med flera års erfarenhet inom olika delar av yrket, och har 4,5 års utbildning på universitetsnivå i ämnet kost och nutrition. Som bloggare och influencer med denna spetskompetens inom områdena mat, näring och hälsa kan jag till exempel:

  • Skapa recept, laga, styla och fotografera med din råvara som nyckelingrediens, som presenteras med vackra foton och en berättande text som förklarar värdet av ingredienserna eller receptet. Detta skapar ett intressant sammanhang för receptet.
  • Skapa annat innehåll i form av text och bild såsom inspirationsinlägg, krönikor, eller bidra med expertkunskap inom områdena mat, matlagning, hälsa, hållbara matvanor, livsmedelskunskap eller liknande, till din tidning eller hemsida.
  • Testa/recensera din produkt eller tjänst. Förutsättningen är såklart att det är en produkt eller tjänst jag ser ett värde hos och som min målgrupp kan vara intresserade av.
  • Marknadsföra intressanta produkter/tjänster i sociala medier
  • Utbilda eller föreläsa om till exempel hållbara matvanor, matlagning, vegetarisk kost, hälsa, livsmedelshygien.

”Under mina träningsevent har Annica föreläst två gånger vilket har varit otroligt uppskattat, dels av mig men även av alla deltagare. Annica är väldigt professionell, kunnig och är duktig på att individanpassa föreläsningar till deltagarnas nivå och behov. Hon är tydlig, lätt att förstå och fångar upp hela salen med sitt sätt att tala inför grupp. Av mig kommer hon få fler förfrågningar om föreläsningar i framtiden.”

                 – Frida Linnér, eventplanerare som bland annat arbetar med diabeteslägret Sockertoppen

 

Värdegrund och varumärke

Innehåller på dietistannnica.com och instagram @dietistannica ska inspirera till goda matvanor, psykisk och fysisk hälsa hos den som läser. Vidare strävar jag efter att innehållet ska uppmana till en hållbar livsstil för människor och för planeten.

Vad innebär detta för samarbeten?
Detta innebär att produkter och tjänster som bidrar eller inspirerar till en hållbar hälsa och/eller är snälla mot miljön och dem som producerar maten passar väl in i mina kanaler, medan jag inte kommer att skriva om bantningsprodukter, alkohol, spel, eller till exempel naturläkemedel utan vetenskapligt bevisad effekt och säkerhet.

Mat är det huvudsakliga ämnet på bloggen så produkter/tjänster relaterade till mat passar särskilt bra in, men även ämnen som hälsa, återhämtning och träning finns med som röda trådar.

Som dietist är jag noga med att följa bestämmelser och etiska riktlinjer som gäller för dietister, vilket omfattar dietisternas Etiska kodex http://www.drf.nu/wp-content/uploads/2016/02/Revidering160210Etiskkodjusterad0904071.doc-1.pdf, samt hälso- och sjukvårdslagen i de fall den är relevant i detta forum.

Slutligen ser jag fram emot att höra ifrån dig och ditt företag, och diskutera hur vi kan skapa inspiration tillsammans!